Денят в парламента започна с поредната доза размяна на реплики между бившите

...
Денят в парламента започна с поредната доза размяна на реплики между бившите
Коментари Харесай

Обвинения в Народното събрание: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в нов словесен сблъсък

Денят в Народното събрание стартира с следващата доза замяна на реплики между някогашните сътрудници в сглобката. Политическа партия -ДБ упрекнаха ГЕРБ и Движение за права и свободи, че саботират правосъдната промяна и Плана за възобновяване и резистентност. А Бойко Борисов им отвърна, че трансферират на различен личната си виновност.

Второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност е блокирано поради неприемането на четири законодателни акта. Това съобщи националният представител Николай Денков от " Продължаваме промяната - Демократична България " по време на брифинг в Народното събрание. Денков сложи въпроса за какво към момента няма второ заплащане по ПВУ.  Той сподели още, че законопроектите са блокирани от ГЕРБ, защото законите стоят в комисии, управлявани от ГЕРБ-СДС.

За да бъде осъществено второто заплащане, би трябвало да бъде признат Законът за персоналния банкрут, Правилата за работата на Комисия за противопоставяне на корупцията, Законът за отбрана на сигналоподателите и Пътната карта за климатична индиферентност, която е вкарана в програмата за тази седмица, изясни Денков. Надявам се най-малко тя да бъде призната, означи той.

Денков уточни, че Министерският съвет е приключил всичко, което е зависило от него, и следва да се обезпечи болшинство в пленарна зала.

Според водача на ГЕРБ обаче виновността е била в тези, които са вземали управническите решения.

Не може да има сглобка с хора, които не си дават действителна визия за това, което са сътворили; за това, което може да се показа, а се пробват да си трансферират виновността на различен. Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка обвиняването на ПП-ДБ, че ГЕРБ и Движение за права и свободи бавят правосъдната промяна, което блокира изплащането на втория транш по Плана за възобновяване и резистентност.

" Преди три години ГЕРБ вкара България в най-бялата организация - Европейския банков съюз. ГЕРБ вкара България в чакалнята на еврозоната и остави подготвен контрактуван с комисията План за възобновяване. Три години те бяха министри, премиери- служебни, неслужебни, постоянни. Над 20 закона сме приели дружно по ПВУ. Всичко, което Асен Василев даде, всичко сме приели. И в този момент когато сме в предизборна акция, след три години да кажеш, че ГЕРБ са ти отговорни не е съществено.

И в този момент да кажат, че откакто ГЕРБ по никакъв метод не е бил в ръководство до този миг, ГЕРБ бил отговорен, не може да има сглобка с хора, които не си дават действителна визия за това, което са сътворили, за това, което може да се показа, а се пробват да си трансферират виновността на различен ", съобщи Борисов.

Междувременно стана ясно, че " Възраждане " публично внася искане за оставката на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. От пресцентъра на партията оповестяват, че то ще бъде подписано и от народните представители от БСП.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР